Peter Wolterinck
Eerste plaatsvervangend aanvoerder pauken en slagwerk

Peter Wolterinck 

Als kereltje van acht jaar kreeg Peter Wolterinck (1964) zijn eerste lessen. Trommels namen vanaf dat moment een belangrijke plaats in zijn leven in. Deze passie uitte zich als tamboer bij de plaatselijke drumband, slagwerker bij de fanfare en drummer in verschillende bandjes.

De studie aan het Conservatorium te Arnhem was een logisch vervolg. Hier studeerde Peter bij o.a. Ruud Stotijn en Joop van Erven. De opleiding werd in 1988 afgesloten met het behalen van het UM-diploma, ‘met onderscheiding’. Na deze opleiding volgde hij nog een aantal masterclasses in o.a. Amerika en Finland bij Fred Hinger en Michael Rosen.

Peter speelde mee in bijna alle Nederlandse symfonieorkesten. In 1990 verruilde hij het remplaçantenbestaan voor een vaste aanstelling als slagwerker bij destijds Het Gelders Orkest. Deze functie werd 1996 omgezet in 1ste slagwerker/plv. aanvoerder. Hij is verder werkzaam als slagwerkdocent bij Het Musiater in Zevenaar.

Kamermuziek en ensembles zijn altijd een belangrijk gegeven geweest in Peters speelpraktijk. Hij deed dit in zelf opgerichte ensembles zoals het Michi Marimba Kwartet, Tri°Tonus en trommelgroep Radac. Verder in wat grotere ensembles zoals het Nederlands Koper Ensemble, orkest de ereprijs en diverse barokensembles.