Jorge Hernandez
contrabas

Jorge Hernandez

Hij begon zijn muzikale carrière met pianospelen en zang. Op viertienjarige leeftijd stapte hij over op contrabas. Als zeventienjarige verhuisde hij uit zijn geboorteplaats San Luis Potosí naar Mexico-Stad om bij Alejandro Hernández Cadengo te studeren. Daar maakte hij deel uit van het Carlos Chávez Symfonisch Jeugdorkest. Tijdens deze periode studeerde hij aan de Hogere Muziekschool (ESM) van het Nationaal Instituut voor Schone Kunsten (INBA) bij de leraar Nikola Popov.

Hij volgde masterclasses bij Franco Petracchi en Mirela Vedeva, Rinat Ibragimov en Luis Cabrera. Met het Carlos Chávez Symfonisch Jeugdorkest speelde hij in Chicago, VS en Buenos Aires en Mar del Plata in Argentinië.

Op éénentwintigjarige leeftijd maakte hij korte tijd deel uit van het Eduardo Mata Universitair Jeugdorkest en won daarna op concours een plaats in het Symfonie Orkest van het Nationaal Polytechnisch Instituut. Datzelfde jaar maakte hij deel uit van de Pacific Music Festival Academy in Sapporo, Japan, waar hij masterclasses kreeg van Harold Robinson

Hij kwam op tweeëntwintigjarige leeftijd naar Amsterdam om zijn studie te vervolgen bij Olivier Thiery en Rick Stotijn aan het Conservatorium van Amsterdam. In die periode volgde hij masterclasses bij oa Matthew McDonald, Alberto Boccini, Theotimé Voisin. Tijdens deze periode maakte hij deel uit van de academies van Het Gelders Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Naast zijn aanstelling bij Phion speelt hij ook regelmatig kamermuziek met diverse ensembles. Zo ook het Intercontinental Ensemble, bestaande uit negen instrumentalisten die origineel repertoire en gereduceerde versies van grote en bekende werken van oa Beethoven, Schubert, Brahms, Mendelssohn spelen. Regelmatig wordt hij uitgenodigd te spelen bij verschillende orkesten in Nederland, België, Frankrijk en het VK, zoals Orchestre de Paris, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Antwerpen Symphony Orchestra, Nederlands Philharmonisch Orkest, Royal Philharmonic Orchestra en Radio Filharmonisch Orkest.