1. Ramon van Engelenhoven overdrijft nergens

Ramon van Engelenhoven overdrijft nergens (NRC****)

Gepubliceerd op 03.05.2021

Recensie

Het ‘Vijfde pianoconcert’ van Prokofjev is een paradepaardje van pianist Ramon van Engelenhoven. NRC was bij de opname van dit concert van Phion op 9 april jl. in Musis Arnhem.

Ramon van Engelenhoven bij Phion

Ramon van Engelenhoven is niet zomaar een pianist. Nog maar nauwelijks afgestudeerd met de hoogst haalbare cijfers, won hij al een groot aantal prijzen zoals het Internationaal Steinway Pianoconcours in 2012 en in 2015 het Young Pianist Foundation Concours. Hij behoort daarmee tot de nieuwe generatie uiterst getalenteerde concertpianisten die de komende jaren de internationale podia gaan veroveren. 

Online concert

Samen met Phion maakte de jonge concertpianist een online stream van Prokofjevs laatste Pianoconcert. Op de bok de Chinees-Nieuw-Zeelandse dirigent Tianyi Lu. Net als Ramon van Engelshoven behoort zij tot de jonge generatie veelbelovende musici die de komende tijd wereldwijd van zich zullen laten horen. 

Recensie NRC

"Er gebeurt ontzettend veel in een klein halfuur. Voordeel van deze tijd vol onlineconcerten: je kunt streams pauzeren en terugspoelen."

"In samenwerking met Phion laat Van Engelenhoven je de weg kwijtraken én meedromen. Van Engelenhoven speelt de soms lastig te volgen muziek van Prokofjev uiterst licht en helder. Dit pianoconcert zou je makkelijk hard weg kunnen rammen, maar Van Engelenhoven overdrijft nergens. Met helder spel bewijst hij: dit woelige notenbeeld is van zichzelf al opvallend genoeg." 

Lees hier de gehele  **** recensie van NRC van 09.04.21

Het online concert is gratis te bekijken op onze website.

Prokofjev Pianoconcert nr. 5

Een pianorecital van Ramon van Engelenhoven krijg je persoonlijk in je huiskamer met dit streaming concert. En niet alleen deze talentvolle pianist, maar daarbij ook een compleet Phion in een uitvoering van het laatste pianoconcert van Prokofjev. Op de bok: Tianyi Lu.

meer informatie concert