1. MuziekAkkoord Gelderland Midden getekend

MuziekAkkoord Gelderland Midden getekend

Gepubliceerd op 17.06.2021

Nieuws

Op donderdag 17 juni werd het MuziekAkkoord Gelderland Midden getekend door wethouders, scholen, onderwijsinstellingen, muziekverenigingen en andere culturele partners, in samenwerking met de Stichting Méér Muziek in de klas.

Op 10 mei jl. was er in Radio Kootwijk al een prachtige bijeenkomst in aanwezigheid van Koningin Maxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Hier werden de eerste handtekeningen gezet onder het MuziekAkkoord Gelderland-Midden, door de kinderburgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard. Vanochtend, 17 juni hebben de andere partijen verbonden aan dit MuziekAkkoord, te weten de gemeenten Arnhem, Rheden, Renkum, Lingewaard en Overbetuwe, het onderwijs, muziekverenigingen en (cultuur)organisaties hun handtekening gezet. 

Meer Muziek in de Klas

Feestelijke bodypercussie 

Dit feestelijke moment vierden we natuurlijk gelijk met muziek! Alle leerlingen van alle basisscholen uit de vijf gemeenten hebben een digitale les bodypercussie ontvangen. Op het stuk ‘Trepak’ uit de Notenkrakersuite van Tsjaikovski vieren zij dit feestje mee.
Vanuit de overtuiging dat muziek zorgt voor betere schoolprestaties en het de ontwikkeling van kinderen stimuleert dragen we hier met Méér Muziek in de klas aan bij.

Opname gemaakt in Het Concertgebouw in Amsterdam, met Percossa en Phion.