1. Concerten van Phion zoveelste bewijsstuk van de rijkdom aan talent uit Nederland

De Volksrant - Concerten Phion zoveelste bewijsstuk van de rijkdom aan talent uit Nederland

Gepubliceerd op 23.11.2020

Recensie

Franse élégance en Spaans temperament. Dirigent Bas Wiegers, pianist Thomas Beijer en mezzosopraan Barbara Kozelj brachten Enschede dit weekend in zuidelijke sferen. De Volkrant was aanwezig en gaf een mooie recensie.

Slim programmeren

"De twee na elkaar uitgevoerde concerten, elk voor een dertigtal toeschouwers, werden het zoveelste bewijsstuk in coronatijd van de rijkdom aan in Nederland geboren of woonachtig talent. Om te beginnen met het orkest zelf, dat door slim te programmeren zijn blazers en strijkers apart etaleerde, voordat zij zich samenvoegden voor de fraaie vocale afsluiting."

"Van grote klasse was de Rapsodia sinfónica voor piano en strijkers van Joaquín Turina. Wiegers ontlokte de strijkersgroep grote dynamische finesse en solist Thomas Beijer overbrugde de stormachtige passages met hartstochtelijke lyriek."

Herdersvreugde

Ook schitterde het voltallige orkest in de liedjes uit de Auvergne van Joseph Canteloube. "Herdersvreugde en -weemoed klonk niet alleen uit de gouden keel van mezzosopraan Barbara Kozelj, maar ook in de klarinet- en hobosolo’s."

Lees de recensie uit de Volkskrant **** van 22 november. 

In zuidelijke sferen wordt nog uitgevoerd in Doetinchem, Zwolle en Arnhem. Houd de websites van de zalen in de gaten voor het mogelijk vrijkomen van kaarten.