1. Waar slaat dat op?!

Voorstelling: Waar slaat dat op?!

Van groot melodisch slagwerk tot aan snoepdoosjes… Met alles wordt muziek gemaakt tijdens deze schoolvoorstelling. 

Groep: Groep (3,4) 5 t/m 8

Drie slagwerkers van Phion spelen bekende en minder bekende stukken uit de klassieke muziek, maar dat doen ze niet alleen. De leerlingen zijn keihard nodig. Zij maken kennis met het spelen van verschillende ritmes op hun lijf en met dagelijkse voorwerpen. 

Ervaring met een lach
De slagwerkers en de leerlingen onderzoeken en ondervinden tijdens deze humoristische voorstelling dat je met (bijna) alles muziek kan maken.

Voorbereiding
In het (gratis) voorbereidende lesmateriaal worden de leerlingen voorbereid op hun rol in deze voorstelling. Dit zijn minimaal 2 lessen à 50 minuten. Ook is het mogelijk een voorbereidende les af te nemen, gegeven door een van de slagwerkers van Phion. Zie hiervoor: voorbereidende les: waar slaat dat op?!

Voor wie?
Deze slagwerkvoorstelling is gemaakt voor de groepen 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor de groepen 3 en 4 is de inhoud iets aangepast. De voorstelling kan op locatie gespeeld worden. Maximaal 200 leerlingen per voorstelling.

Duur
Groep 3-4: 40 minuten
Groep 5 t/m 8: 50 minuten

Kerndoelen
54, 55, 56 en 58. Interactief kennismaken met de muziek.

Wat hebben we nodig?
De minimale grootte van het podium of speelvlak moet 8x4 meter zijn.
Er is 45-60 minuten opbouwtijd nodig voorafgaand aan de voorstelling.

Data 
11 t/m 15 april 2022

Aanvragen kunnen wij tot drie maanden van tevoren in behandeling nemen.

Prijs
€ 700,- voor de eerste voorstelling
€ 650,- voor de tweede voorstelling.
Er moeten minimaal 2 voorstellingen per dagdeel op dezelfde locatie worden afgenomen. Per voorstelling hanteren we een maximum van 200 leerlingen.
De prijzen zijn exclusief reiskosten.
De totaalprijs wordt achteraf berekend.

Extra bij te boeken
De voorbereidende les van 'Waar slaat dat op?!'. Een workshop kost € 120,-. Dit geldt voor de eerste 3 workshops, daarna zijn de kosten € 90,- per workshop. Ook hiervoor geldt dat de reiskosten vanuit Arnhem/Enschede worden doorberekend. Minimale afname is 2 workshops per dag. Zie hiervoor: voorbereidende les: waar slaat dat op?!