1. Workshops voor bedrijven

Workshops voor bedrijven

De kracht van een team

Het geheim van samenwerken

Ons orkest bestaat uit vele individuen die samen als een groep voor adembenemende klanken zorgen. Ons doel is om luisteraars te laten genieten van klassieke muziek en een onuitwisbare indruk achter te laten. Om dit te laten slagen is veel afstemming, non-verbale communicatie en samenwerking nodig. Het concertpodium is dé plek waar dit allemaal tot uiting komt. Leden van een orkest weten dan ook als geen ander hoe zij dit doel kunnen bereiken. Deze kennis en ervaring delen zij graag met het bedrijfsleven in de vorm van drie exclusieve workshops voor (management) teams.

Workshop aanbod

Ondanks de verschillen zijn er veel overeenkomsten tussen het concertpodium en de werkvloer in het bedrijfsleven. Omgaan met verschillende meningen en samen tot een besluit komen waar iedereen achter staat zijn hier mooie voorbeelden van. In een groep met diverse karakters is het belangrijk om samen te werken door te luisteren en te communiceren. De prikkelende workshops 'Communiceren', 'Oordeelvrij Luisteren' en 'Samenwerken' focussen zich op teambuilding waarbij de vraag van de organisatie centraal staat. Het is ten slotte maatwerk.

Workshop Communiceren

In de interactieve workshop Communiceren gaan de musici van Music4teamwork aan de slag met de basisprincipes van communicatie. Zeer effectieve communicatie is een vereiste om razendsnel te kunnen schakelen tussen leiden en volgen, om open te luisteren en direct te reageren. Het werken met muziek leert je vanuit een geheel andere invalshoek meer over het inzetten van de juiste communicatieve vaardigheden in jouw team. Bekijk hier het filmpje voor een eerste impressie van een workshop.

Altvioliste Meintje de Roest en celliste Inge Grevink geven deze workshop.

Workshop Leiderschap 

Masterclass voor leiders en managers

Hoe creëer je als leider een gedreven en effectief team? 

In deze workshop komen onderwerpen als leiderschapskwaliteiten, reflectie, communiceren, eigen verantwoordelijkheid van het team, loslaten, samenwerken en gezamenlijke visie aan bod. Een verfrissende en nieuwe blik op uw eigen leiderschap vanuit muziek en het ensemblespel met het inspirerend Gelders blaaskwintet. Een workshop die je aan het denken zet, waarbij je actief betrokken wordt (ook in muzikale zin) en die je niet snel zult vergeten.

Workshop Oordeelvrij Luisteren

Masterclass voor teams 

De workshop Oordeelvrij Luisteren gaat over samenwerken en verandering. Je wilt je als organisatie continue verbeteren, dat is een kunst zoals muziek ook kunst is. In de interactieve workshop zoekt Het Gelders blaaskwintet samen met jou naar nieuwe perspectieven om meervoudig te luisteren (wat is het verschil tussen luisteren en horen?), waar te nemen en elkaar te inspireren. Muziek als metafoor voor alle denkbare teams zoals bijvoorbeeld in het bedrijfsleven, sportteams, schoolteams enz... Leren met én van elkaar.

Het ensemble bestaat uit Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Bram Kreeftmeijer (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet). Het kwintet speelt al jaren samen in Phion, maar vormt sinds 2007 Het Gelders blaaskwintet

Workshop Samenwerken 

Interesse in samenwerking op de werkvloer en de kracht van muziek? Deze onderwerpen worden uitvoerig behandeld tijdens de workshop Samenwerken van het Prisma ensemble. De workshop wordt in overleg samengesteld en toegepast op de vraag vanuit de organisatie. Thema's als leiderschap en communicatie tussen werknemers komen aan de orde en hoe samenwerken kan gelden als inspiratiebron op de werkvloer om zo een vitale en gezonde werksfeer te creëren? Uitgegaan wordt van het participatie principe, samen met je collega’s ervaar je de kracht van muziek. De beste manier om na de workshop met de aangereikte tools aan de slag te gaan is ervaren, uitproberen en buiten je comfortzone treden. Samen met je collega’s.

Voor violisten Aimeé Broeders en Eva Bengtsson, altvioliste Marieke Wenink en celliste Joke den Heijer is muziek een leidraad in het leven. Een passie en liefde voor muziek heeft hen bij Phion gebracht, maar ook bij elkaar. Het viertal vormt samen het Prisma ensemble.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over een van onze workshops neem je vrijblijvend contact op met Melanie Jansen of Yvette Schaafraad via relatiebeheer@phion.nl of 06 41 82 17 98 / 085-0230861. Wij denken graag met je mee. Elke aanvraag wordt afgestemd op de specifieke behoeften van een organisatie. Door maatwerk te bieden kunnen we optimaal aansluiten op de wensen binnen ieder bedrijf