1. 1,2,3,4 Poppetje van Papier

1,2,3,4 Poppetje van Papier - april 2024

Alles heeft een begin en een eind, maar dat einde is weer een begin van iets nieuws. Zo kun je oneindig lang doorgaan; ook met papier.

Groep: Groep 1-3
Data:
  • 04 april 2024 00:00, Locatie NTB
  • 09 april 2024 00:00, Locatie NTB
  • 10 april 2024 00:00, Locatie NTB
  • 11 april 2024 00:00, Locatie NTB

Alles heeft een begin en een eind, maar dat einde is weer een begin van iets nieuws. Zo kun je oneindig lang doorgaan; ook met papier.

In de voorstelling is te zien hoe het poppetje op zoek gaat naar een vriendje om mee te spelen. Het poppetje vindt een mooie witte ballon, danst met een zeemeermin en ziet de prachtigste wezens voorbijkomen. De drie poppenspelers van De Grote Haay vertellen het woordloze verhaal en laten niks aan het toeval over. Na het zien van deze voorstelling is papier nooit meer gewoon papier. Want je kunt ervan houden, om huilen, van schrikken en het kan je meenemen naar een wereld die er nog niet was. Hoewel… het was er wel, maar je zag het nog niet.

Enthousiaste leerkracht uit Haaksbergen over Poppetje: ‘De kinderen zaten er tijdens de show helemaal in en moesten vaak erg hard lachen. Ze zaten op het puntje van hun stoel en kwamen erg enthousiast terug van de voorstelling!’

Praktische informatie

Doelgroep: groep 1-3
Duur: 40 minuten
Waar: in kleine theaterzalen in Gelderland & Overijssel. Benodigd speelvlak 6x6 meter. 
Aantal: min. 130 - max. 200 kinderen
Minimaal 2 - maximaal 3 voorstellingen op 1 dag. 
Prijs: €6,- per leerling - cultuurcoaches ontvangen €0,50 korting! 

Data schooljaar 22-23
De data voor het schooljaar 22-23 zijn inmiddels voorbij.

Voorbereiding
Het lesmateriaal bestaat uit één voorbereidende les en een reflectieles. De lessen zijn gemaakt in ons online leskanaal en kan je geven op het digibord.

Naast de kerndoelen kunstzinnige oriëntatie worden ook kerndoelen 42 (geluid) en kerndoel 44/SO 58 (materialen) behandeld. 

De lessen vind je hier

Vervoersregeling Gelderland
Lukt het jou niet om voldoende auto's te regelen om naar de zaal te komen? Het is mogelijk om met korting een bus te regelen. Vanuit provincie Gelderland is er een vervoersregeling opgezet.
Meer info: www.retourtjecultuurgelderland.nl