Word Phionier

Scholen met een speciale band

Word Phionier

Kom met met de middenbouw en bovenbouw naar Phion en ontvang als Phionier € 0,50 korting per leerling op een kijkje achter de schermen of een van de schoolconcerten. Daarnaast ontvang je een schooljaar lang toegang tot al ons digitale lesmateriaal.

Wie zijn Phioniers?

Phioniers zijn scholen met een speciale band met het orkest. Scholen die liever geen los project afnemen, maar gaan voor meer continuïteit in de muzikale ontwikkeling van leerlingen. Leerlingen en leerkrachten onderzoeken op deze manier de wonderlijke muzikale wereld van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Phioniers vinden het leuk aan de slag te gaan met digitaal lesmateriaal vol creatieve energizers en muzikale opdrachten om hun muzikaliteit, creativiteit en groepsdynamiek een boost te geven.

Hoe werkt het?

Alle Phioniers uit de middenbouw en bovenbouw komen minstens één keer een kijkje nemen bij Phion, want een orkest kun je het allerbeste live ervaren!​

Meld je aan voor een schoolconcert voor de middenbouw en een schoolconcert voor bovenbouw via het online aanmeldingsformulier (minimaal 1 klas per concert). Zet in het opmerkingenveld dat je graag Phionier wil worden, dan krijg je van ons een e-mail met alle informatie. Als Phionier ontvang je per mail toegang tot digitale lessen van Phion voor groep 1 t/m 8, zo kun je muziekonderwijs op de hele school een boost geven!

Staat je school te ver weg? Neem contact met ons op zodat wij met je kunnen meedenken over de mogelijkheden om wel Phionier te worden. 

Welk lesmateriaal is er beschikbaar?

Naast de lessenserie die bij elk schoolconcert hoort ter voorbereiding op het concert, biedt het orkest ook aansprekend lesmateriaal dat je het hele schooljaar door kunt gebruiken. Vanaf september kan je met de lessen aan de slag. Gedurende het schooljaar komen er steeds nieuwe lessen bij.

Phion heeft een eigen leerlijn ontwikkeld: De kracht van muziek. De leerlijn bestaat uit digitale muzieklessen, klaar om af te spelen op het digibord, met leuke, actieve en leerzame opdrachten, waarbij de creativiteit van de leerlingen en het luisteren naar (klassieke) muziek centraal staat. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar dans, film, theater en beeldende opdrachten.

Leerlingen ontdekken de kracht van muziek door zelf op onderzoek uit te gaan naar muziekinstrumenten, emoties in muziek, melodie en ritmes, de functie van muziek in het dagelijks leven en nog veel meer. Wanneer leerlingen op de basisschool alle lessen uit de leerlijn uitvoeren, werken zij aan de competenties die landelijk geadviseerd worden in de leerlijn muziek (SLO).

Phioniers 20-21

Dit schooljaar spelen we De liefste wens voor groep 3-5 en Concert voor Rafiq voor groep 5-8. Spelen we dit schooljaar geen schoolconcert in een concertzaal of theater bij jou in de buurt? Dan kun je je ook aanmelden voor een concert of workshop op school.

Neem gerust contact op

Team Educatie
Carlijn, Eva, Monique en Jolan
educatie@phion.nl 085-023 08 00