Yang Yang Cai
Piano

Yang Yang Cai

Ze is nog jong maar nu al behoort Yang Yang Cai tot de meest veelbelovende pianisten van ons land. Nog maar vijf jaar oud kreeg ze haar eerste pianolessen en kwam een paar jaar later onder de hoede van de befaamde pianopedagoog Jan Wijn. In die jaren won ze al diverse concoursen, waaronder tweemaal het Steinway Piano Concours en de Junior Finale van de Young Pianist Foundation. Bij deze organisatie won ze in 2019 de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov. In datzelfde jaar behaalde ze, met onderscheiding, haar diploma aan het Amsterdams Conservatorium.

Ook volgde ze masterclasses bij onder anderen Igor Roma en Maria João Pires. Momenteel vervolgt ze haar opleiding aan de Imola Piano Academy bij Enrico Pace.

Inmiddels heeft Yang Yang Cai diverse recitals en concerten op haar naam staan. Ze trad op in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ, was te gast op het Grachtenfestival en het Internationaal Kamermuziekfestival in Schiermonnikoog en was op televisie te zien bij Paul Witteman. Sinds 2017 is ze lid van het Amsterdam Piano Trio. Eind 2021 presenteerde ze haar eerste cd met werk van onder anderen Chopin, Rachmaninov en Mozart.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23