Wouter Schmidt
Verteller

Wouter Schmidt

Met twee professionele muzikanten als ouders – beiden waren jaren zangers van het Groot Omroepkoor – was muziek dagelijkse kost in huize Schmidt. Zoon Wouter Schmidt studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam.

Meer dan twintig jaar was hij violist bij Het Gelders Orkest, waar hij ook een jaar lang als artistiek manager fungeerde. In deze jaren remplaceerde hij met viool en altviool bij diverse Nederlandse symfonieorkesten. Ook gaf hij met regelmaat kamermuziekconcerten en recitals in binnen- en buitenland.

Wouter Schmidt is een bekend gezicht in de culturele reiswereld. Als reisleider begeleidde hij voor een breed publiek al meer dan 200 muziekreizen over de hele wereld. Ook was hij manager bij diverse organisaties in Nederland die muziekreizen organiseren. In de gedwongen stilte van corona heeft Wouter Schmidt de viool en altviool weer opgepakt. In de zomer van 2021 gaf hij weer zijn eerste recital en speelt hij nu regelmatig samen met zijn vaste muzikale partner, de pianist en componist Frans Ehlhart.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23