Tobias Berndt
Bariton

Tobias Berndt

Al als jongenssopraan zong de Duitse bariton Tobias Berndt mee in het Dresdner Kreuzchor. Hij studeerde in Leipzig en Mannheim en volgde daarnaast lessen bij Dietrich Fischer-Dieskau en Irwin Gage. Hij won verscheidene concoursen waaronder het Wettbewerb Das Lied in Berlijn, het Internationales Johannes-Brahms-Wettbewerb in Pörtschach en het Cantilena Gesangswettbewerb in Bayreuth.

Inmiddels is hij een veelgevraagd concert- en operazanger en werkte mee aan producties met bekende dirigenten als Helmuth Rilling, Philippe Herreweghe en Michael Sanderling. Voorjaar 2023 zong hij nog mee in de Johannes-Passion van Bach met het Thomanerchor en het Gewandhausorchester Leipzig. Hij stond op het podium van onder meer de Berliner Philharmonie, de Tonhalle in Zürich en het Amsterdamse Concertgebouw, maar ook het Prager Frühling Festival en het Musikfest Stuttgart.

In de afgelopen jaren heeft Tobias Berndt een groot aantal cd’s opgenomen. Daaronder religieuze muziek van onder anderen Bach, Handel, Homilius en Haydn, maar ook liederen van Schubert, Schumann en Mendelssohns zuster Fanny Hensel. Bijzonder was de opname met het vocale werk van Bachs leerling Johann Ludwig Krebs.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23