1. Thomas Oliemans
Thomas Oliemans
zang en piano

Thomas Oliemans

De Nederlandse bariton Thomas Oliemans heeft zich de afgelopen jaren gevestigd op toonaangevende internationale opera-, concert- en festivalpodia als zanger met een uitmuntende muzikaliteit, intelligentie en meeslepende podiumpresentatie. 

Met een repertoire dat reikt van Mozart tot de 21e eeuw trad hij o.a. op in het Royal Opera House Covent Garden, bij de Staatsoper Berlin, op het Festival d'Aix-en-Provence, bij de English National Opera en op de Salzburger Festspiele. Hij was regelmatig te gast bij De Nationale Opera in Amsterdam waaronder als Pluto in de wereldpremière van Eurydice – Die Liebenden blind van Manfred Trohjahn, als Don Alfonso in Cosí fan tutte, Papageno in Die Zauberflöte en Schaunard in La bohème. 

In seizoen 2022-23 maakt hij zijn debuut in de Metropolitan Opera in New York als Papageno in Simon McBurneys productie van Die Zauberflöte, ook te zien in Bergen National Opera en keerde hij terug op het Oxford Lieder Festival in Schuberts Winterreise, met hemzelf aan de piano.  

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23