Thomas Beijer
Piano

Thomas Beijer

‘Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar,’ was het oordeel over pianist Thomas Beijer toen hij in 2007 het YPF Nationaal Pianoconcours won. Geen wonder voor een pianist die al op zijn tiende concerten en recitals gaf in Europa en Azië en zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam met de hoogste onderscheiding afsloot.

In de afgelopen jaren werkte hij samen met onder meer het Residentieorkest, philharmonie zuid-nederland en Amsterdam Sinfonietta met dirigenten als Bas Wiegers, Ed Spanjaard en Neeme Järvi. Ook gaf hij recitals in zalen waaronder TivoliVredenburg in Utrecht en het Amsterdamse Concertgebouw. Hij is regelmatig te gast bij Camerata RCO en maakte deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists.

Thomas Beijer heeft een grote affiniteit met de Spaanse muziek, zoals blijkt uit zijn veelgeprezen cd met pianowerken van onder anderen Albeniz en De Falla. Beijer is eveneens actief als componist. Zijn meest recente werk is een liederencyclus geïnspireerd door de COVID-19 lockdown en geschreven voor sopraan Laetitia Gerards: A Lock without a Key. Inmiddels is ook zijn eerste roman verschenen met de titel Geen jalapeños. Momenteel is Thomas Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23