1. Thomas Beijer - 2020
Thomas Beijer
Piano

Thomas Beijer

 

‘Een zeer interessante muzikale persoonlijkheid met onderscheidende ideeën over muziek. Een waar kunstenaar,’ was het oordeel over pianist Thomas Beijer toen hij in 2007 het YPF Nationaal Pianoconcours won. Geen wonder voor een pianist die al op zijn tiende concerten en recitals gaf in Europa en Azië en zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam met de hoogste onderscheiding afsloot.

In de afgelopen jaren werkte hij samen met onder meer het Residentierokest, het Brabants Orkest en Amsterdam Sinfonietta met dirigenten als Bas Wiegers, Ed Spanjaard en Neeme Järvi. Ook gaf hij recitals in zalen waaronder TivoliVredenburg in Utrecht en het Amsterdams Concertgebouw. Hij maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is regelmatig te gast bij Camerata RCO. Daarnaast is hij één van de vaste begeleiders van Quirine Viersen.

Thomas Beijer heeft een grote affiniteit met de Spaanse muziek, zoals blijkt uit zijn veelgeprezen cd met pianowerken van onder anderen Albeniz en De Falla. Maar de pianist componeert ook zelf en heeft enkele composities op zijn naam staan. Daaronder vier liederen op tekst van Jan Wolkers en het pianokwartet Stardust, geschreven voor de oprichting van de Amsterdam Chamber Soloists. Inmiddels is ook zijn eerste roman verschenen met de titel Geen jalapeños.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21