Soyoung Yoon
Viool

Soyoung Yoon

 

De Koreaanse Soyoung Yoon studeerde viool aan de conservatoria van Seoel, Keulen en Zurich. Hoe groot haar talent is blijkt wel uit het feit dat ze diverse prestigieuze concoursen op haar naam zette. In 2002 won ze de Yehudi Menuhin International Competition for Young Violinists en in 2011 kreeg ze de eerste prijs tijdens de Henryk Wieniawski Violin Competition in Poznan.

Ze is inmiddels een veel gevraagd violiste over de hele wereld. Zo soleerde ze onder meer bij het Tsjechisch Nationaal Orkest, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en het Royal Philharmonia Orchestra. Met het Koreaans Kamerorkest ging ze wereldwijd op tournee door Europa, Azië en Noord-Amerika en maakte met het ensemble een opname van de Four Seasons van Piazzolla.

Ook in de kamermuziek is Soyoung Yoon actief. In 2012 richtte ze het ORION String Trio op, waarmee ze in 2016 het Instrumentalmusik-Wettbewerb des Migros-Kulturprozent in Zwitserland won en waarmee ze in befaamde zalen als de Tonhalle Zürich en de Londense Wigmore Hall optrad. Dit jaar was ze jurylid van de Yehudi Menuhin Competition, het concours dat ze achttien jaar daarvoor zelf won.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21