1. Santiago Cimadevilla
Santiago Cimadevilla
Bandoneon

Santiago Cimadevilla

Geboren in Buenos Aires in Argentinië studeerde bandeonist Santiago Cimadevilla aan Codarts in Rotterdam, waar hij zijn opleiding afsloot met een prijs van de Vrienden van Codarts. Daarbij kreeg hij ook een Huygens Scholarship om zich te ontwikkelen als componist en arrangeur. Nog tijdens zijn studie trad hij regelmatig op met het Orquestra Tipica OTRA in Nederland en tijdens hun tournees door Europa.

Ook als solist geniet Santiago Cimadevilla grote bekendheid. Hij soleerde in werken van Piazzolla in het Mozarteum in Salzburg en met het Symfonieorkest van Liepaja in Letland. Met het Manchester Camerata, speelde hij Piazolla’s Estaciones Porteñas in een eigen arrangement. In Nederland gaf hij concerten met het Nationaal Jeugdorkest, het Schönberg Ensemble onder Reinbert de Leeuw en Radio Filharmonisch Orkest. En niet alleen in de wereld van de tango is hij actief. Met onder meer het Helios Ensemble speelde hij hedendaagse composities van Daan Manneke en Astrid Kruisselbrink.

Santiago de Cimadevilla is oprichter van het kwintet Trasnoche waarvoor hij veel muziek componeerde en arrangeerde. Ook stond hij mede aan de wieg van het experimenteel muziekpodium Splendor in Amsterdam. Momenteel is hij docent tango en bandonéon aan Codarts in Rotterdam.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23