Roele Kok
bas

Roele Kok

De jonge Nederlandse bariton Roele Kok is een veelzijdig musicus. Hij begon zijn carrière als pianist. Hij studeerde hoofdvak piano in Groningen bij Paul Komen. Daar ontdekte hij zijn interesse voor de zangstem. Dat bracht hem op het pad van liedbegeleiding.

Hij bekwaamde zich daarin tijdens een masterstudie in Zwolle. Zijn docent was daar Marien van Nieukerken. Roele streeft ernaar om de zangers die hij begeleidt beter te laten zingen door ze vrij te laten ademen. Dat vraagt flexibiliteit en een zesde zintuig voor de stem. Dat zintuig meende hij te kunnen ontwikkelen door te starten met zanglessen. Dit leidde tot een nieuwe bachelorstudie, ditmaal als klassiek zanger. Zijn docent was Hanneke de Wit. Na het afronden van die studie vervolgde hij zijn opleiding bij Marcel Boone.

Dit alles heeft ertoe geleid dat Roele tegenwoordig als pianist én als zanger actief is. Als zanger zingt Roele in het Koor van de Nationale Opera en wordt veel gevraagd als solist in oratoria van bijvoorbeeld Bach, Mozart en Händel. Daarnaast zingt hij liedrepertoire uit alle tijden.

http://www.roelekok.nl/

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23