Raoul Steffani
Bariton

Raoul Steffani

 

De Nederlandse bariton Raoul Steffani studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Xenia Meijer aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder andere Thomas Hampson, Christa Ludwig en Elly Ameling. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy waar hij in enkele producties optrad.

Hij heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot één van de toonaangevende zangers van de nieuwe generatie. Dat blijkt wel uit de prijzen die hij won, waaronder de GrachtenfestivalPrijs, de Elisabeth Evertsprijs en diverse onderscheidingen tijdens het Prinses Christina Concours. Hij zong onder meer bij het de philharmonie zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest.

Raoul Steffani heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. Hij gaf recitals in onder meer het Muziekgebouw in Eindhoven, het Amsterdamse Concertgebouw, en zalen in Los Angeles, Parijs en Wenen. Hij werkte samen met pianisten als Daan Boertien en Arthur Jussen. Ook was hij te horen op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Inmiddels is zijn eerste liederen-cd Deep in a dream met pianist Gerold Huber verschenen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21