1. Raoul Steffani Bas
Raoul Steffani
bas

Raoul Steffani

De Nederlandse bariton Raoul Steffani studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy waar hij in enkele producties optrad.

Hij won diverse prijzen, waaronder de Elisabeth Evertsprijs in 2016, de GrachtenfestivalPrijs in 2018 en in hetzelfde jaar de Dutch Classical Talent Audience Award. Hij zong onder meer bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Zijn internationale operadebuut maakte hij bij de Opéra de Lyon. Voorjaar 2023 speelde hij een hoofdrol in de spraakmakende productie Operetta Land van De Nationale Opera in Amsterdam. Online muziekmagazine Interlude.hk riep de zanger uit tot artiest van de maand november 2022.

Raoul Steffani heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. Hij gaf recitals in onder meer het Muziekgebouw in Eindhoven, het Amsterdamse Concertgebouw en de Elbphilharmonie Hamburg. Hij werkte samen met pianisten als Daan Boertien en Arthur Jussen en was te horen op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Inmiddels is zijn eerste liederen-cd Deep in a dream met pianist Gerold Huber verschenen. Sinds mei 2021 is hij lid van Equilibrium, een initiatief van de Canadese sopraan en dirigente Barbara Hannigan om jonge talentvolle musici in hun solocarrière op weg te helpen.