1. Raoul Steffani Bariton
Raoul Steffani
bariton

Raoul Steffani

De Nederlandse bariton Raoul Steffani studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy waar hij in enkele producties optrad.

Hij won diverse prijzen, waaronder de Elisabeth Evertsprijs in 2016, de GrachtenfestivalPrijs in 2018  en in hetzelfde jaar de Dutch Classical Talent Audience Award. Hij zong onder meer bij philharmonie zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Het afgelopen seizoen was hij lid van Studio de l’Opéra National de Lyon, waar hij zijn internationale operadebuut maakte. Ook was hij diverse malen op televisie te gast bij Podium Witteman.

Raoul Steffani heeft een grote voorliefde voor het liedrepertoire. Hij gaf recitals in onder meer het Muziekgebouw in Eindhoven, het Amsterdamse Concertgebouw en de Elbphilharmonie Hamburg. Hij werkte samen met pianisten als Daan Boertien en Arthur Jussen en was te horen op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Inmiddels is zijn eerste liederen-cd Deep in a dream met pianist Gerold Huber verschenen. Sinds mei 2021 is hij lid van Equilibrium, een initiatief van de Canadese sopraan en dirigente Barbara Hannigan om jonge talentvolle musici in hun solocarrière op weg te helpen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23