1. Peter Verduyn Lunel
Peter Verduyn Lunel
Fluit

Peter Verduyn Lunel

 

Fluitist Peter Verduyn Lunel kreeg zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium van Abbie de Quant. Ook volgde hij lessen in Londen bij William Bennet en Geoffrey Gilbert. Nog tijdens zijn studie werd hij solofluitist bij het Heidelberger Kammerorchester, waarna hij dezelfde functie had bij het Radio Symfonie Orkest.

Inmiddels is hij al weer heel wat jaren eerste fluitist bij Het Gelders Orkest. Regelmatig speelt hij als remplaçant bij diverse orkesten als het Mahler Chamber Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Als solist is Peter Verduyn Lunel met enige regelmaat op het podium te vinden. Als zodanig maakte hij diverse tournees door Europa en Noord-Amerika. Op de traverso begeleidde hij de Franse mezzosopraan Nathalie Stutzmann. Maar ook in de kamermuziek heeft hij naam gemaakt met een breed georiënteerd repertoire. Hij speelde samen met pianiste Klara Würtz en harpiste Lavinia Meijer, maar ook het NOG-Ensemble en het Euterpe Blaaskwintet. Hij is oprichter van het Lunel Kwartet en vormt met Thomas Beijer en Lars Wouters van den Oudenweijer het Breitner Trio. Tevens heeft hij enkele cd-opnames op zijn naam staan. Als docent assisteerde hij enkele jaren zijn vroegere lerares Abbie de Quant.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21