Peter Blok
verteller

Peter Blok

Peter Blok is een van de meest gerenommeerde acteurs van Nederland en is al sinds zijn afstuderen in 1982 actief op toneel, op tv en in films. 

Een van de meest succesvolle voorstellingen waar Peter een hoofdrol in speelde was Cloaca, die in 2003 werd verfilmd met dezelfde cast. Peter speelde een prachtige rol in Een familie en De geschiedenis van de familie Avenier. Peter was te zien in meerdere producties bij Delamar, waaronder Een ideale vrouw en in 2015 in Terug naar toen en in Een soort Hades, van regisseur Thibaud Delpeut. In 2021 startte zijn eigen theatertour Trapeza, waarmee hij ook dit jaar weer in het theater te zien zal zijn.

Op televisie is Peter veel te zien( geweest) in uiteenlopende series, als Pleidooi en het succesvolle Penoza. Daarnaast is het te zien geweest in 2016 en 2017 in Riphagen, in de serie Doris en van 2015-2019 in de Familie Kruys.

De afgelopen jaren was er Koppensnellers, Het A-woord en in 2021 De K van KARLIJN en- The Spectacular. Ook dit jaar zien we Peter Blok in televisieseries, waaronder Diepe gronden en het succesvolle De verschrikkelijke jaren tachtig. En de opnames voor Rampvlucht zijn net afgerond.

Buiten het theater en televisie speelt Peter in verschillende speelfilms, zoals in Zwartboek van Paul Verhoeven. Ook heeft hij stemmenwerk gedaan voor verschillende Disneyfilms.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23