1. Nikkie Treurniet
Nikkie Treurniet
sopraan

Nikkie Treurniet

Sopraan Nikkie Treurniet studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar opleiding aan de Dutch National Opera Academy. Daar deed ze ervaring op in opera’s als Don Giovanni van Mozart en Cendrillon van Massenet.

In 2017 won ze diverse prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours. Daar kreeg ze ook de Opera Nederland Prijs. ‘Zij fraseert prachtig, benadrukt de kleuren fraai en stroomt over van muzikaliteit’, aldus het juryrapport.  In het seizoen 2016/17 maakte ze haar debuut bij De Nationale Opera in een geënsceneerde versie van Montverdi’s Madrigalen. In 2019 schitterde ze in Sondheims A little Night Music van de Nederlandse Reisopera in samenwerking met Phion. 

Ook in de concertzaal heeft Nikkie Treurniet veelvuldig van zich laten horen. Ze zong in diverse uitvoeringen van Bachs passiemuziek en cantates en Handels Messiah. Ze trad meermalen op in de Zaterdagmatinee in het Amsterdamse Concertgebouw en tijdens het Grachtenfestival Amsterdam, de Nederlandse Muziekdagen, en de NJO Muziekzomer. Ook zingt ze regelmatig in liedrecitals met pianisten als Andrea Vasi en Daan Boertien. 

Momenteel is Nikkie Treurniet voor enkele jaren vast verbonden aan de Staatsoper Hannover. 

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23