Martina Prins
Sopraan

Martina Prins

Sopraan Martina Prins studeerde zang aan de Dutch National Opera Academy in Den Haag. In 2003 won zij een stipendium van de Bayreuther Festspiele. Ook kreeg ze een stipendium van het Threes Orri Fonds om in het buitenland te kunnen studeren.

 

Martina Prins geniet grote bekendheid als operazangeres. Onder dirigenten als Michel Tabachnik, Gijs Leenaars en Kenneth Montgomery zong ze zeer uiteenlopende rollen in opera’s van Mozart, Johann Strauss jr. en Humperdinck en ook moderne opera van onder anderen Henze, Britten en Visman. Dit voorjaar schitterde ze nog in een spraakmakende Nederlandstalige bewerking van Smetana’s Verkochte bruid met de Nederlandse Reisopera en Phion. Ook werkt ze regelmatig samen met Opera2Day. Daarnaast speelt de muziek van Wagner in haar carrière een belangrijke rol. Zo zong ze mee in de bijzondere voorstellingen van Das Rheingold in een varend schip over de Rijn en in de befaamde Ring-productie van Pierre Audi en Hartmut Haenchen van de Nationale Opera & Ballet.

Martina Prins is met grote regelmaat te vinden op het concertpodium. Ze soleerde onder meer in Mahlers Symfonie nr. 2 en Verdi’s Requiem. Bijzonder was haar optreden tijdens de 70e 4-mei-herdenking waar ze met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder Anthony Hermus de sopraanpartij in de Anne Frank Cantate van Hans Kox vertolkte.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23