1. Margrith Vrenegoor
Margrith Vrenegoor
regisseur

Nog tijdens haar studie geschiedenis voelde Margrith Vrenegoor de fascinatie voor het toneel en volgde haar hart om theatermaker te worden. Ze volgde lessen en stages en begon met United Sweet een piepklein theater in haar geboortestad Amsterdam. Via producties in De Brakke Grond brak ze ook door in het circuit van de grote theaters als de Amsterdamse Schouwburg en het Nieuwe DeLaMar Theater.

Margrith Vrenegoor is bekend om haar grote veelzijdigheid. Ze maakt haar eigen scenario’s en voorstellingen, soms geheel vrij, vaak ook gebaseerd op boeken en films en vele andere bronnen. Muziek is daarbij een belangrijke inspiratiebron. Zo bewerkte ze opera’s, dans en klassieke muziek tot eigenzinnige producties. Ze heeft zich nooit aan een bestaand gezelschap willen binden: ‘Ik wil de vrijheid hebben om alles te zeggen wat er in mijn kop opkomt tijdens een repetitieproces. En dat geldt wat mij betreft voor iedereen die bij een voorstelling betrokken is.’

Margrith Vrenegoor heeft een groot aantal familie- en kinderconcerten op haar naam staan; waaronder het Concert met Rafiq.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21