Marcel Reijans
Tenor

Marcel Reijans

Tenor Marcel Reijans rondde eerst een volledige studie politicologie af voor hij begon aan zijn zangopleiding. Die volgde hij aan het Conservatorium van Amsterdam en het Curtis Institute of Music in Philadelphia en werd bekroond met de winst van het Christina Deutekom Concours in 1996.

In de jaren daarna groeide hij uit tot één van Nederlands grootste tenoren met internationale reputatie. Hij zong meer dan tachtig operarollen in de meest gerenommeerde operahuizen van de wereld waaronder Parijs, Berlijn, Londen en New York. Bij De Nationale Opera in Amsterdam participeerde hij in een groot aantal voorstellingen, zoals Wagners Ring in de legendarische enscenering van Pierre Audi. Nog in december 2022 schitterde hij in een productie van Puccini’s Turandot. Ook vertolkte hij de titelrol in Raaff van Robin de Raaf uit 2004 die ook op cd verscheen.

Maar ook op het concertpodium maakte Marcel Reijans furore. Hij werkte samen met vrijwel alle Nederlandse Orkesten en buiten ons land met onder meer het Boston Symphony Orchestra, het City of Birmingham Symphony Orchestra en Concerto Köln. Hij was oprichter en jarenlang lid van de close-harmony formatie Frommermann waarmee hij diverse programma’s en cd’s maakte. Momenteel is hij bovendien hoofvakdocent zang aan Codarts Rotterdam.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23