Magda Amara
Piano

Magda Amara

 

De Russische Magda Amara behoort in haar eigen land en ver daarbuiten tot een van de meest vooraanstaande pianisten. Ze won prijzen op vele grote concoursen, waaronder het Ennio Porrino Piano Concours in Italië en de Vladimir Horowitz International Competition. Nog tijdens haar studie maakte ze al diverse tournees in onder meer Duitsland, Frankrijk en Nederland. In 2009 sloot ze haar studie met hoge onderscheiding af aan het Weense conservatorium.

In haar veelzijdige carrière werkte Magda Amara samen met onder meer het Wiener KammerOrchester, het Symfonieorkest van Brno en het Noord Nederlands Orkest. Van het Philharmonisch Orkest van Moskou kreeg ze de eretitel ‘solist van het orkest’, vanwege haar uitzonderlijk optreden met het ensemble. Maar ook gaf ze recitals in beroemde zalen als de Wiener Konzertverein, het Mozarteum in Salzburg en het Amsterdamse Concertgebouw en speelde samen met onder anderen Julian Rachlin, Dora Schwarzberg en Stefan Vladar. Daarnaast is zij oprichtster van het succesvolle Cesar Quintet.

Ze is vaste muzikale partner van celliste Harriet Krijgh met wie zij veelvuldig concerten geeft. Hun opname van de cellosonates van Brahms werd door de pers enthousiast ontvangen. Sinds 2014 is Magda Amara hoofdvakdocent aan de Wiener Musikakademie.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21