1. Maarten Koningsberger
Maarten Koningsberger
Bas

Maarten Koningsberger

Bas-bariton Maarten Koningsberger studeerde bij uitmuntende leermeesters als Max van Egmond, Elisabeth Schwarzkopf en Margreet Honig. Het maakte hem tot een allround zanger met een grote internationale reputatie. Hij zong met grote orkesten waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, en met gespecialiseerde ensembles als Les Arts Florissants en het Orchestra of the Age of Enlightenment. In de opera zong hij rollen bij Opera Zuid, de Nederlandse Reisopera en De Nationale Opera.

Maarten Koningsberger is een veelgevraagd zanger en trad op in onder meer het Concertgebouw, de Wigmore Hall in Londen en Carnegie Hall in New York. Daarbij durft hij het experiment aan te gaan, getuige zijn vertolking van Schubertliederen met twee gitaren en liederen van Schumann met het Matangikwartet. Hij bracht diverse cd’s uit waarvan What’s New met jazzrepertoire wel de meest bijzondere is.

In zijn oratoriumrepertoire neemt de muziek van Bach een belangrijke plaats in. De Matthäus-Passion zong hij onder Jaap van Zweden in Hong Kong. Enige jaren geleden begeleidde hij zangers uit de lichte muziek in de uitvoering van de Matthäus-Passion voor het televisieprogramma Matthäus-masterclass. Zelfs zong hij een Mattthäus-Passion in een Friese vertaling onder Reinhard Goebel.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23