Lothar Blum
Tenor

Lothar Blum

De Duitse tenor Lothar Blum studeerde aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en volgde daarnaast masterclasses bij onder anderen Peter Schreier, Kurt Equiluz en het Hilliard ensemble. Ook studeerde hij muziekwetenschap aan de universiteit van Keulen waar hij de Karlheinz-Stockhausen Preis won.

Blum heeft zich geprofileerd als een hoogwaardig zanger van het religieuze concertante repertoire met de nadruk op de 18e en 19e eeuw, maar zingt ook regelmatig hedendaagse muziek. Hij heeft zich gespecialiseerd in virtuoze barok-aria’s en de evangelistenpartij van diverse passies. Zo zong hij in het voorjaar van 2023 de evangelist in Bachs Mathhäus-Passion met La Petite Bande onder Sigiswald Kuijken in het Amsterdamse Concertgebouw.

In de afgelopen jaren werkte Lothar Blum met gespecialiseerde ensembles waaronder het Gesualdo Consort onder leiding van Harry van der Kamp en Musica Fiata/La Capella Ducale met Roland Wilson en zong in festivals zoals het Stockholm Early Music Festival en de Händel-Festspiele in Göttingen. Enige tijd geleden verscheen zijn eerste cd met liederen van de Duitse 19e-eeuwse componist Johann Vesque von Püttlingen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23