Loes Luca
zang

Loes Luca 

Loes Luca (1953) studeerde drama aan de Kunstacademie in Utrecht. Ze debuteerde bij de Amsterdamse theatergroep Orkater, acteerde voor succesvolle televisieprogramma’s, speelde in diverse Nederlandse films, had haar eigen entertainment band ‘Nénette et les Zézettes’ en zong met verschillende gerenommeerde orkesten.

In 2002 presenteerde Loes Luca de publieksavond van het Koninklijk Huwelijk. Datzelfde jaar werd ze door het Nederlandse publiek verkozen tot Actrice van het Jaar en won ze de Rembrandt Award. In 2006 stond zij voor het eerst in het theater met de onewomanshow “Moordwijven”. In 2007 werd zij hiervoor genomineerd voor de Theo d’Or en won de Gouden Notekraker. 

In oktober 2015 ontving Loes Luca de Lof der Zotheidprijs. De jury kende haar de prijs toe omdat de Rotterdamse leeft en werkt in de geest van Desiderius Erasmus. Verder won zij in 2016 de Musical Award voor haar rol in “In de ban van Broadway” en kreeg de voorstelling DOEK! in 2011 de AVRO Toneel Publieksprijs. In 2015 is Loes genomineerd voor de Columbina, de beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in Bedscènes en in 2020 kreeg zij een nominatie voor een Gouden Kalf voor haar rol in Mi Vida. 

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23