Leon van Liere
Tenor

Leon van Liere studeerde klassiek zang bij Frans Huijts aan het Rotterdams Conservatorium, waarna hij zijn opleiding vervolgde bij Raymond Modesti. Momenteel wordt hij gecoacht door Brian Masuda en Rudolf Piernay. Verdere lessen en masterclasses volgde hij bij onder meer Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Marcel Reijans, Paul Triepels, Margreet Honig, Alexander Oliver en Dennis O´Neill.

 

Als oratoriumzanger vertolkte hij soli in onder andere de Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach, Messiah van Händel, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn, het Requiem en diverse missen van Mozart, Elias en Paulus van Mendelssohn, het Requiem van Verdi en Stabat Mater en het Requiem van Dvorak.

Gedurende zijn studie was hij te zien in producties van de Dutch National Opera Academy, als Il Podestà in La Finta Giardiniera van Mozart en als Son in Less Truth, More Telling van Thierry Tidrow. Leon zong verder rollen als Ismaele (Nabucco, Verdi), Rinuccio (Gianni Schicchi, Puccini), Tamino (Die Zauberflöte, Mozart), Rodolfo (La Bohème, Puccini) en Alfredo (La Traviata, Verdi). Hij vertolkte tijdens het Peter de Grotefestival in Groningen en het Grachtenfestival in Amsterdam de rollen van Willem Mons en Nicolaas Witsen in The Tsar, his wife, her lover and his head van Monique Krüs en wederom tijdens het Amsterdams Grachtenfestival Maximiliaan en Cacambo in een korte, Nederlandstalige versie van Bernsteins Candide, een herneming van een productie van het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera. In 2017 vertolkte hij in de NTR Zaterdagmatinee de rol van Kapitein (Simon Boccanegra, Verdi, gedirigeerd door James Gaffigan). In 2018 was Leon tijdens het Bredewegfestival te zien als Don José in een bewerking van Carmen (Bizet) en keerde hij terug bij de NTR Zaterdagmatinee in A Village Romeo and Juliet (Delius) onder leiding van Sir Mark Elder. In 2019 zong hij daar een aantal rollen in Die Gezeichneten (Schreker), gedirigeerd door Markus Stenz. In 2021 vertolkt Leon de rol van Bob Boles in Peter Grimes, uitgevoerd in de branding van de Waddenzee bij het Friese Paesens-Moddergat.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23