1. Katarina Bradić
Katarina Bradić
Mezzosopraan

Katarina Bradić

‘Een mezzo van hoog niveau in het hele bereik van haar stem ongeacht de dynamiek en een geweldige actrice’, zo typeerde de Engelse pers de vocale kwaliteit van de Servische mezzosopraan Katarina Bradić. Ze volgde haar opleiding in haar geboorteland en sloot die af aan het conservatorium van Wenen. Haar debuut maakte ze in 2002 in het Servisch Nationaal Theater in Novi Sad met Cavalleria Rusticana van Mascagni. Het vak leerde ze terdege kennen als een van de vaste zangers van de Vlaamse Opera.

In de loop der jaren heeft Katarina Bradić talloze operarollen vertolkt in de meest uiteenlopende operahuizen. Zo zong ze in het Theater an der Wien, de Bayerische Staatsoper in München, het Teatro Real in Madrid en De Nationale Opera in Amsterdam. Bijzonder was in 2013 haar aandeel in Mahlermania, een unieke theatrale productie over het leven van Mahler, in de Deutsche Oper Berlin. Het repertoire van Katarina Bradić bestaat voor een belangrijk deel uit barokke opera, maar ook opera’s uit de negentiende en twintigste eeuw zingt zij graag. Zo is ze een veelgevraagd zangeres voor de titelrol in Bizets Carmen.

Ook in de concertzaal is Katarina Bradić regelmatig te vinden en trad ze op in onder meer de Wiener Musikverein, de Berliner Philharmonie en de BBC Proms.

 

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23