Jesse Laport
Stadsdichter Arnhem

Jesse Laport

Jesse Laport (1991, Arnhem), is naast gediplomeerd schrijver ook dichter, performer, muzikant, acteur, redacteur, voice-over, copywriter, organisator en presentator. Laport laat lachen en huilen, maar liever nog denken, en zorgt met fijnzinnige humor en scherpzinnige reflecties voor een onvergetelijke indruk.

Op 11 januari 2012 werd Jesse Laport benoemd tot Stadsdichter van Arnhem. Later werd hij door de Provincie is zelfs gedoopt tot Dichter des Gelderlands.

Eerder trad Jesse Laport onder meer op voor het Koningshuis, Lowlands, Geen Daden Maar Woorden Festival in de schouwburg van Rotterdam, Zwarte Cross, Pukkelpop, Gentse Feesten, en hield zelfs een Tedtalk. Zijn werk verscheen in (verzamel)bundels, kranten, tijdschriften, op muren, in stegen en op servetten. Laport bracht in 2016 dichtbundel uit, Niet te sappel.

Laport studeerde Docent Theater en Creative Writing aan Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, Arnhem. Hieraan vooraf volgde hij de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT) te Nijmegen.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21