1. Jan Schulenburg
Jan Schulenburg
bas

Jan Schulenburg 

De jonge bas Jan Schulenburg studeerde in 2020 cum laude af aan de Musikhochschule in Keulen bij docent Mario Hoff. Jan volgt regelmatig lessen bij Roland Schubert in Leipzig en Martin Kränzle in Frankfurt. Hij vindt inspiratie voor de interpretatie van liederen en aria's in masterclasses bij onder andere Margreet Honig, Norman Shetler, Gabriele Rech, Brigitte Wohlfahrt, Axel Bauni, Peter Nelson, Jan Philip Schulze en Tobias J. Lehmann. In 2017 liep Jan stage bij het MDR Rundfunkchor Leipzig. Inmiddels is hij vast lid van het operakoor van het Aalto Theater Essen.

Als solist gaf hij concerten in Keulen, Leipzig, Koblenz, Flensburg en Hamburg. Onder leiding van Béni Csillag nam hij samen met vocaal ensemble Consensus Vocalis deel aan tal van projecten in Nederland.

Diverse opdrachten bij de Junge Kammeroper Keulen in de Kleine Toverfluit als Papageno, de kinderopera La Cenerentola als Alidoro en in de Lustige Weibern von Windsor als Dr. Cajus heeft Jan Schulenburg al naar tal van grote gastlocaties in Duitstalige landen gebracht.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21