1. Izaline Calister
Izaline Calister
zang

Izaline Calister

Izaline Calister is een bijzondere verschijning in de wereld van de lichte muziek. Met haar unieke combinatie van traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz trad ze op door heel Europa, Indonesië en het Amerikaanse continent, en zong op gerenommeerde festivals als het Cape Town Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival.

Als singer-songwriter heeft de Antilliaanse zangeres in het Caribische gebied talloze hits op haar naam staan zoals Kanta Hélele, Sa Sa Na Awasa en Bendishona.

Ze werkte samen met onder anderen gitarist en producer Nile Rodgers, rapper Fresku, het Volksoperahuis en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met het Metropole Orkest gaf ze optredens tijdens het bevrijdingsfestival 2007 en enkele jaren later voor de viering van tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden. In 2016 was ze artist in residence van het Amersfoort World Jazz Festival.

Izaline Calister heeft inmiddels acht cd’s uitgebracht met eigen composities en bewerkingen van liedjes uit het Curaçaose songbook. Met haar cd Speransa won ze in 2009 een Edison in de categorie Wereldmuziek. In 2018 werd ze benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau voor haar grensoverschrijdende oeuvre, haar aandacht voor geschiedenis en haar charitatieve werk.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23