Henk Gunneman
tenor

Henk Gunneman

Henk Gunneman studeerde zang en piano aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van zijn UM diploma volgde hij diverse zang- en interpretatiecursussen bij o.a. Max van Egmond, Tom Bollen, Nigel Rogers en Christoph Prégardien. Bij de Britten Pears School for Advanced Musical Studies te Aldeburgh Engeland nam hij deel aan masterclasses onder de bezielende leiding van Anthony Rolfe Johnson en Diana Forlano. Momenteel verdiept hij zich in de Lichtenberger zangmethode.

 

Henk heeft zich een breed repertoire eigen gemaakt. Daarbij heeft hij zich gespecialiseerd in de interpretatie van de tenorpartijen in de Passionen en Cantates van J.S. Bach.
Sinds 1992 maakt hij deel uit van ‘The Amsterdam Baroque Choir’ o.l.v. Ton Koopman, waarmee hij jaarlijks diverse concerten verzorgt in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij als freelancezanger verbonden aan het Nederlands Kamerkoor en Consensus Vocalis.
In het najaar van 2010 begon hij naast zijn zangpraktijk met het dirigeren van koren en ensembles.
Henk maakt deel uit van het vocale kwartet Menura Voci samen met sopraan Iris de Koomen, alt Annette Stallinga en bariton Hans Scholing.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21