Harriet Krijgh
Cello

Harriet Krijgh

 

‘Nog wordt ze beschouwd al een verborgen juweel, maar dat zal spoedig veranderen’, schreef de vakpers enige jaren geleden over celliste Harriet Krijgh. Woorden die zij volledig waargemaakt heeft. Al in 2008 won ze het Prinses Christina Concours en enige tijd later het Österreichisches Bundeswettbewerb Prima la Musica. In 2012 kreeg zij de eerste en de publieksprijs tijdens de Cello Biënnale Amsterdam.

Ze speelde in grote zalen als het Concertgebouw in Amsterdam, de Wiener Musikverein en de Wigmore Hall in Londen. In seizoen 2015-2016 was ze ‘Rising Star’ van de Europese Organisatie van Concertzalen. Ook speelde ze samen met onder meer het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het London Philharmonic Orchestra en het Boston Symphony Orchestra. In het najaar van 2015 ging ze op tournee met de wereldberoemde Academy of Saint Martin in the Fields. In het najaar van 2019 verscheen haar veelgeprezen cd met celloconcerten van Vivaldi met Amsterdam Sinfonietta.

Naast de vele festivals waar Harriet Krijgh regelmatig te gast is, heeft zij ook haar eigen festival in de schilderachtige burcht van Feistritz in Oostenrijk onder de noemer ‘Harriet and Friends. Ook was ze twee jaar artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Sinds het voorjaar van 2019 is ze cellist van het befaamde Artemis Kwartet.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21