1. Griet De Geyter
Griet De Geyter
sopraan

Griet De Geyter

De Belgische sopraan Griet De Geyter studeerde zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut in Leuven. Ze zette haar opleiding voort aan de Nederlandse Opera Academie en het Koninklijk Conservatorium waar ze ‘magna cum laude’ afstudeerde.

Ze maakte naam als specialist van oude muziek en zong in het Huelgas Ensemble en het door haar zelf opgerichte Utopia. Maar ook verloor ze haar hart aan de barokmuziek. Ze werkte samen met onder meer het Collegium Vocale Gent en Il Gardellino. Haar opname van Bachs Matthäus-Passion met de Nederlandse Bachvereniging in 2018 was exemplarisch: ‘Ze ontroert met de pure oprechtheid die in haar stem doorklinkt’, schreef de Volkskrant daarover.

‘Ik ben een omnivoor’ zei Griet De Geyter onlangs in een interview. Het betekent dat haar belangstelling veel verder gaat dan oude muziek alleen. Zo staat ook muziek van Mozart, Mendelssohn en Fauré op haar repertoire. Als lid van het Trio MELEAS, waar haar broer Rik De Geyter klarinet speelt, maakte ze een opname van Mahlers Das Himmlische Leben. Ook maakte ze een spannend programma rond de vocale muziek van Clara Schumann.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23