1. Eva van Grinsven
Eva van Grinsven
Saxofoon

Eva van Grinsven

Eva van Grinsven volgde haar opleiding aan het conservatorium van Amsterdam waar ze cum laude afstudeerde. Nog tijdens haar studie won ze, als lid van het duo Sax&Stix, de Vriendenkrans van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

 

Als lid van het Berlage Saxophone Quartet won ze de Jury- en Publieksprijs van de Dutch Classical Talent Award 2013. Al lange tijd vormt ze een duo met pianiste Helena Basilova. Hun cd Rendez-vous Russe kreeg in 2017 de Echo Klassiek Preis.

Eva van Grinsven heeft een succesvolle carrière als soliste. Ze gaf recitals in binnen- en buitenland en concerteerde samen met het Radio Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Met het Dudok Quartet en het Café Dansant speelde ze saxofoonmuziek uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Met het Doelen Ensemble gaf ze in 2014 de wereldpremière van de Megumi Suite van Robin de Raaff. Ook was ze te horen bij het Grachtenfestival en het Delft Chamber Music Festival.

Sinds 2016 is Eva van Grinsven docent saxofoon aan het conservatorium van Maastricht.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23