Erik Bosgraaf
Blokfluit

Erik Bosgraaf

 

Erik Bosgraaf volgde een opleiding blokfluit aan het Amsterdams Conservatorium en behaalde daarnaast zijn bul musicologie aan de Universiteit van Utrecht. Zijn talent werd overtuigend bewezen met het winnen van prijzen als de Borletti-Buitoni Trust Award in 2009 en twee jaar later de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.

Van zijn eerste cd met het complete werk voor blokfluit van Jacob van Eyck werden meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Hij speelde samen met onder meer het Nederlands Kamerorkest, het Residentieorkest en het Dallas Symphony Orchestra. Ook maakte hij een Europese tournee door heel Europa in het kader van de ECHO Rising Stars. Veel succes heeft hij met zijn ensemble Cordevento.

Het repertoire van Erik Bosgraaf omvat veel hedendaagse muziek. Diverse componisten, waaronder Loevenie en Jeths, schreven speciaal composities van hem. Daarnaast bewerkte hij muziek van onder anderen Boulez en Pärt. Volgens hem ‘gaat barokmuziek, net als popmuziek, uit van een goede beat’. Onder dat motto heeft hij zijn vleugels ver buiten de klassieke kaders uitgeslagen. Hij speelde samen met onder anderen saxofonist Yuri Honig, de electro-free jazz groep POW Ensemble en rockband Echos Minor. Spraakmakend was zijn fascinerende multimedia project rond de Vier Jaargetijden van Vivaldi.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21