Eric Vloeimans
Trompet

Eric Vloeimans

 

Er zijn maar weinig muzikanten zo veelzijdig als Eric Vloeimans. Hij behoort tot de wereldtop van de jazztrompettisten, maar die term vindt hij zelf veel te beperkend. Veel van zijn muziek beweegt zich op het spannende vlak tussen jazz en pop, dat loopt van ‘lazy lounge’ tot ‘hard core uptempo beats’.

Hij verloochent daarbij zijn klassieke achtergrond niet. In oktober 2011 gaf hij met het Limburgs Symfonie Orkest de wereldpremière van het trompetconcert Evensong dat hij in samenwerking met Martin Fondse schreef. En ook met uiteenlopende ensembles als het Koninklijk Concertgebouworkest, The Holland Baroque Orchestra, het Metropole Orkest en verscheidene malen Het Gelders Orkest speelde hij samen.

Met zijn beide groepen, Fugimundi en Gatecrash behaalde Eric Vloeimans wereldwijd grote successen. Daarnaast speelde hij samen met befaamde jazzmusici waaronder Jasper van ’t Hof, Michiel Borstlap en Peter Erskine. Enkele opnames uit de uitgebreide cd-collectie van Vloeimans werden gewaardeerd met een Edison. In 2003 ontving hij de meest prestigieuze prijs op het gebied van de jazz: de VPRO/Boy Edgar Prijs. Regelmatig is hij te zien op de televisie in programma’s als De Wereld Draait Door en Vrije Geluiden. Voorlopig is hij nog niet uitgespeeld: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’, is zijn motto.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23