Eric Robillard
Verteller

Eric Robillard

Een pannendeksel, moeders wasrek, vier porseleinen vazen en een paar vuilniszakken. Meer had hij niet nodig voor zijn eerste drumstel. Al snel besloten zijn ouders structuur aan te brengen in zijn creatieve uitspattingen. Hoewel Eric uit een gezin van wetenschappers komt, was al snel duidelijk dat hij een ander pad zou bewandelen. 

Zijn muzikale reis begon met pianolessen en leidde via gitaar, basgitaar, punkbands en liters haargel uiteindelijk naar drummen. Aan de conservatoria van Groningen en Den Haag rondde hij de studies Schoolmuziek en Klassiek Slagwerk met succes af. Daarna speelde hij regelmatig bij symfonieorkesten, ensembles, wereldmuziek- en theatergroepen, totdat hij gevraagd werd als lid van de theatrale slagwerkgroep Percossa.
Bij Percossa komt de theatrale en muzikale veelzijdigheid van Eric tot zijn recht. Naast slagwerk spelen in de ruimste zin van het woord, componeert, acteert en presenteert hij. Percossa geeft naast optredens in binnen en buitenland workshops, o.a. aan asielzoekerskinderen, leerlingen en mensen uit het bedrijfsleven.
Met de jeugdvoorstelling Gebroeders Kist reist Percossa al vijf jaar de hele wereld over; o.a. Moskou, Zwitserland, Polen, Duitsland, Canada en Amerika. In januari is de nieuwste jeugdvoorstelling van Percossa, Tijgers op de Trap, succesvol in première gegaan.
Samen met regisseur Margrith Vrenegoor en componist Toek Numan ontwikkelde Eric een nieuw baanbrekend concept om kinderen in aanraking te laten komen met muziek, o.a. bij Het Koninklijk Concertgebouworkest, Het Metropole Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, Het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten, Holland Symfonia en het Asko/Schonberg.
Eric presenteert en vertelt het verhaal bij de participatieconcerten Couscous en Kaas, waarin kinderen een zeer actief aandeel in de voorstelling hebben.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23