1. Eelco Bosch van Rosenthal
Eelco Bosch van Rosenthal
Presentatie

Eelco Bosch van Rosenthal

 

Televisiejournalist Eelco Bosch van Rosenthal geldt als een van de bekendste Amerikakenners van Nederland. Nog tijdens zijn studie Amerikanistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen liep hij stage bij toenmalig NOS-correspondent in Washington Charles Groenhuijsen. In 2007 kreeg hij zelf deze functie en bleef dat tot 2012. In die tijd maakte hij er twee oorlogen mee, een economische crisis en de verkiezing van de eerste zwarte president ooit.

Hij keerde terug naar Nederland en presenteerde in 2014 de televisieserie Het Koninkrijk. Sinds 2016 is hij werkzaam voor Nieuwsuur.

Maar Amerika blijft trekken. In 2016 presenteerde Eelco Bosch van Rosenthal de acht-delige reisdocumentaireserie Droomland Amerika bij de VPRO. Onlangs maakte hij een nieuwe serie over Amerika met de titel De slag om Texas. Regelmatig was hij te zien in De Wereld Draait Door om zijn ideeën en opinie te geven over zaken die in Amerika spelen. Hij schrijft artikelen in de VARA-gids en Vrij Nederland. Ook is hij gespreksleider van het John Adams Institute, een instelling die een open podium biedt voor de Amerikaanse cultuur.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21