Drew Santini
bariton

Drew Santini

Geboren en opgegroeid in Canada volgde bariton Drew Santini zijn opleiding aan de Manhattan School of Music en de befaamde Juilliard School, beide in New York.

Inmiddels woonachtig in Den Haag heeft de zanger grote naam gemaakt: ‘Zo’n stem die aanvoelt als een warm bad’, oordeelde operamagazine Place de l’Opera over zijn indrukwekkende optreden in Menotti’s The Telephone door de Nederlandse Reisopera. Naast dit gezelschap stond hij ook op de planken bij Opera2Day, De Opera van Göteborg en De Nationale Opera. Tevens zong hij mee in diverse wereldpremières van opera’s van onder anderen Gregory Spears en Stephen Schwartz.

Naast opera geniet Drew Santini bekendheid als concertzanger. Hij trad op bij onder meer The English Concert, het Residentieorkest, het Concertgebouw Kamerorkest en de Nederlandse Bachvereniging, waar hij meewerkte aan diverse opnames van het online project ‘All of Bach’. Met het Belgische BachPlus nam hij Bachs Cantate 125 en de Musikalische Exequien van Schütz op. Veel lof kreeg de bariton voor zijn cd O schöne Nacht, waarin hij met het door hem opgerichte Damask Vocal Quartet vocale muziek van Brahms en tijdgenoten vertolkt.

Drew Santini zingt niet alleen, hij dirigeert ook. Zo was hij enige tijd leider van het Haagse vrouwenkoor Holland Upper Voices.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23