Dominic Seldis
Presentatie

Dominic Seldis

 

Natuurlijk is de Engelse Dominic Seldis in de eerste plaats virtuoos op de contrabas. Hij studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen en het Mozarteum in Salzburg. In 1998 werd hij solobassist van het BBC National Orchestra of Wales dat hij in 2008 inruilde voor dezelfde positie bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Ook speelde hij mee in de filmmuziek van onder meer Harry Potter en James Bond. Daarnaast profileerde Seldis zich als begenadigd solist. Hij speelde met de meeste grote orkesten in Groot Brittannië en componist Tan Dun schreef speciaal voor hem het contrabasconcert The Wolf. Met zijn muzikale partner James Pearson toerde hij langs diverse Nederlandse theaters met het programma Standing Up Bass.

Maar Dominic Seldis heeft veel meer muzikale kwaliteiten dan alleen de contrabas. Hij verscheen in diverse muzikale shows bij de BBC. Daar was hij ook jurylid van de Engelse Maestro. In Nederland kreeg hij de grootste bekendheid als jurylid van de uiterst populaire Nederlandse versie van Maestro. Het leidde tot een succesvolle carrière als spreker, presentator en dirigent. Dominic Seldis is enthousiast ambassadeur voor de stichting Muziek aan bed. Deze stichting organiseert intieme muziekuitvoeringen in ziekenhuizen en zorginstellingen, voor kinderen, volwassenen en mensen met dementie.