David van Laar
counter-tenor

David van Laar

 

David van Laar studeerde aanvankelijk orgel, maar ontdekte gaandeweg zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Hij volgde zijn opleiding aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen bij Hanneke de Wit, waar hij cum laude afstudeerde. Momenteel vervolgt hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hoewel hij nog niet volledig klaar is met zijn studie heeft hij al een behoorlijke carrière opgebouwd. Hij werkte samen met onder meer The Northern Consort, het Orkest van het Oosten en het Europäisches Barockorchester Le Chardon. Afgelopen jaar was hij te horen tijdens het door NPO4 live uitgezonden Kerstconcert met het Radio Filharmonisch Orkest. En in de zomer was hij met Vox Luminis te zien op de Franse televisie in het Dixit Dominus van Händel.

Naast dit alles geeft David van Laar ook les. Hij is assistent zangdocent aan het Gronings Conservatorium, waar hij ooit ook zelf studeerde. Ook is hij zangleraar bij de Roden Girl Choristers. Het orgel heeft hij echter niet vaarwel gezegd. Hij is organist van de Sint Jozefskathedraal in Groningen en speelt regelmatig continuo bij verschillende barokensembles.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 20-21