1. Daniël Elgersma
Daniël Elgersma
counter-tenor

Daniël Elgersma

Countertenor Daniël Elgersma begon zijn carrière al op jeugdige leeftijd als jongenssopraan in het Martini Jongenskoor in Sneek onder leiding van Bouwe Dijkstra. Hij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag waar hij zich specialiseerde in ornamentatie van de Engelse muziek uit de 17e eeuw. Hij werd verder gecoacht door onder anderen Michael Chance en Peter Kooij. Als zeventienjarige maakte hij zijn debuut in Bachs Weihnachtsoratorium.

Momenteel is Daniël Elgersma een veelgevraagd countertenor/alt. Hij werkte met bekende, in oude muziek gespecialiseerde dirigenten als Lars Ulrik Mortensen, Jos van Veldhoven en Masaaki Suzuki. In 2017 maakte hij zijn debuut in het Amsterdamse Concertgebouw in Bachs Johannes-Passion met Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Daniel Reuss. Ook zingt hij met vocale ensembles waaronder Vox Luminis, het Gesualdo Consort en het Wroclaw Baroque Ensemble.

Daniël Elgersma heeft een groot aantal cd-opnames op zijn naam staan. Zo zong hij in Handels Brockes Passion met Concerto Copenhagen. Met Vox Luminis nam hij werk op van onder anderen Purcell, Buxtehude en de familie Bach.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23