1. Christianne Stotijn
Christianne Stotijn
Mezzosopraan

Christianne Stotijn

Mezzosopraan Christianne Stotijn studeerde viool en zang aan het conservatorium van Amsterdam. Verdere zanglessen volgde ze bij Udo Reinemann, Jard van Nes en Dame Janet Baker. Ze won diverse prijzen waaronder in 2008 de Nederlandse Muziekprijs. Dirigent Bernard Haitink heeft een grote invloed gehad op haar carrière. Onder zijn leiding gaf ze concerten met onder meer het London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Maar ook onder andere dirigenten als Claudio Abbado en Gustavo Dudamel vierde ze triomfen. Als gepassioneerd liedzangeres werkte ze samen met haar vaste pianisten Joseph Breinl en Julius Drake en trad op in onder andere de Londense Wigmore Hall en het Amsterdamse Concertgebouw. Ze zong mee in producties van grote operahuizen als het Royal Opera House Covent Garden en De Nationale Opera in Amsterdam. Als groot liefhebber van hedendaags repertoire werkte ze mee aan wereldpremières van onder anderen Michel van der Aa en Thomas Adès.

Christianne is docent aan het conservatorium van Gent en is leider van de Udo Reinemann International Masterclasses. Daarnaast heeft ze een eigen stichting, Orplid, waarmee ze in educatieve projecten de zangkunst dichter bij het publiek, zowel volwassenen als kinderen, wil brengen.

Inmiddels heeft Christianne Stotijn diverse cd-opnames gemaakt. De meest recente uit 2020 met het Boston Symphony Orchestra in de Totentanz van Adès, kreeg een Gramophone Editor’s Choice.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23