1. Cappella Amsterdam
Cappella Amsterdam
Koor

Cappella Amsterdam

Cappella Amsterdam werd in 1970 opgericht door Jan Boeke en staat sinds 1990 onder leiding van Daniel Reuss. Onder zijn handen groeide het koor uit tot een vooraanstaand professioneel kamerkoor met wereldwijde reputatie. Tot tweemaal toe, in 2009 en in 2018, ontving het koor een VSCD Klassieke Muziekprijs.

Het koor profileert zich in zijn repertoire in oude meesters maar ook in hedendaags repertoire, waarbij er een speciale plek is voor componisten uit eigen land. Zo vertolkten de zangers werk van Sweelinck en Lassus, maar ook speciaal voor hen geschreven composities van onder anderen Peter Schat, Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans.

Naast een groot aantal eigen concerten werkte Cappella Amsterdam samen met veel orkesten en gespecialiseerde ensembles zoals het Nieuw Ensemble, het Ensemble Intercontemporain, het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de loop der jaren heeft het koor een groot aantal cd’s uitgebracht. Recentelijk namen ze werk op van Lang en een cd met composities van de hedendaagse Rihm en de 16e-eeuwse De Wert met als titel In Umbra Mortis. ‘Sodeju, wat hebben Cappella Amsterdam en haar dirigent Daniel Reuss een parel van een cd gemaakt’, aldus Het Parool over deze opname.

Te zien in de volgende programma's

Seizoen 22-23